Ihmisen energiajärjestelmä  

 

                               Aura eli ihmisen energiakenttä

 

       Nykyajan tiedemiehet kutsuvat mitattavia energiakenttiä, jotka liittyvät biologisiin järjestelmiin ”bioenergiakentiksi”. Toisaalta termejä ”aura” tai ”ihmisen energiakenttä” käyttävät parantajat kuvaamaan näitä elämän energiakenttiä.

      On tärkeää tehdä ero tässä, koska bioenergiakenttä on mitattu laboratorioissa, kun taas aura tai ihmisen energiakenttä tunnetaan henkilökohtaisen selvänäkemisen kautta.

 

 

       Ihmisen energiakenttä muodostuu seitsemästä tasosta. Jokainen taso lävistää kehon ja ulottuu ihon ulkopuolelle. Jokainen perättäinen taso on ”korkeampaa taajuutta” ja ulottuu useita senttejä kauemmaksi ihosta kuin edellinen taso.

 

       Jokainen auran taso vastaa elämän tiettyä aluetta. Ainoa tapa pitää energiakenttä terveenä ja voimakkaana on antaa aikaa keskittyä kaikkiin alueisiin.

 

 

aurantasotnimell.jpg

 

 

1. Taso

       Tällä tasolla ihminen tuntee kaikki fyysiset tuntemukset, kivun ja mielihyvän. Missä tahansa kehossasi on kipua, sillä on suora yhteys auran ensimmäisen tason huonoon toimintaan.

       Pitääksesi fyysisen kehosi ja kenttäsi ensimmäisen tason hyvässä kunnossa, vietä aikaa tehden fyysisiä aktiviteetteja ja harjoituksia, sekä syö hyvin.

 

2. Taso

       Toinen taso on yhteydessä tunteisiisi tai käsityksiin itsestäsi.

       Pitääksesi kenttäsi toisen tason hyvässä kunnossa rakasta itseäsi ja tee niitä asioita, joita haluat tehdä. Tarvitset itsellesi ainakin yhden tunnin päivässä tai yhden päivän viikossa, joka on varattu vain sinulle tehdäksesi sitä, mitä haluat. Sinä päivänä huolehdit vain itsestäsi, et muista.

 

3. Taso

       Kolmas taso liittyy mentaaliseen tai rationaaliseen mieleen.

       Pitääksesi kentän kolmannen tason hyvässä kunnossa, vietä aikaa käyttämällä mieltäsi. Lue kirjoja, ratkaise ongelmia, kehittele uusia ideoita.

  

4. Taso

       Kentän neljäs taso käsittää meidän koko suhdemaailmamme.

       Tämä taso voidaan pitää kunnossa hyvin toimivilla läheisillä ihmissuhteilla sekä tukea antavien ystävyyssuhteiden avulla.

 

5. Taso

       Viides taso on jumalallisen tahdon taso.

      

6. Taso

       Kuudes taso on jumalallisen rakkauden taso.

 

7. Taso

       Seitsemäs taso on jumalallisen mielen taso.

5-7 tasot voidaan pitää hyvässä kunnossa harjoittamalla sellaisia henkisiä harjoituksia, jotka ovat itselle sopivia, kuten meditaatio, rukous, jumalaisen tahdon kanssa työskentely ja syvä kontemplaatio.   

 

 

                                                  Chakrat

 

        Päächakroja on seitsemän. Ne sijoittuvat eteerisen selkäydinkanavan ja pään alueelle. Sen lisäksi ihmiskehossa on koko joukko muita energiakeskuksia, esimerkiksi käsissä, jaloissa ja pernan alueella.

        Fyysisen kehon vitaalisuus, kehitys, itsensä tiedostaminen ja henkisen tietoisuuden kehittyminen riippuvat siitä, kuinka toimintakykyisiä ja avoimia chakrat ovat. Mitä enemmän energiaa virtaa chakrojemme läpi, sitä terveempiä olemme. Lisäksi jokaiseen seitsemään chakraan liitty erityinen perusperiaate eli teema-alue. Kunkin chakran aktiivisuus ilmaisee sitä, missä määrin näihin teemoihin liittyvät ominaisuudet yksittäisessä ihmisessä ovat kehittyneet. Chakrat kuvastavat täten ihmisen tietoisuuden tilaa. Kehitys kypsäksi ihmiseksi, joka pystyy kantamaan vastuuta, ei ainoastaan itsestään, vaan kaikesta mitä on, on nähtävissä hänen seitsemän chakransa kunnosta.

 

 

tsakratnimell.jpg

 

 

1. Chakra

       Sijoittuu jalkojen väliin.

       On yhteydessä meidän kinesteettisyyteemme (tunne kehon asennoista), sisäaisteihimme (kehon liikkeiden aistiminen) ja tunto (kosketus) aisteihimme. Se on yhteydessä haluumme elää ja se tuottaa keholle vitaalienergiaa. Tuottaa energiaa selkärangalle, lisämunuaisille ja munuaisille.

 

2. Chakra

       Sijoittuu kehon edessä ja takana juuri häpyluun yläpuolelle.

       Liittyy sensuaalisuuteemme ja seksuaalisuuteemme. Se tuottaa paljon energiaa meidän seksuaalielimille ja immuunijärjestelmälle.

 

3. Chakra

       Sijoittuu solar plexus-alueelle kehon edessä ja takana.

       Tuottaa energiaa elimille tällä alueella – vatsa, maksa, sappirakko, haima, perna ja hermojärjestelmä. Se on yhteydessä intuitioomme. Se liittyy siihen, miten koemme itsemme universumissa, miten olemme yhteydessä muihin ja kuinka huolehdimme itsestämme.

 

4. Chakra

       Sijoittuu sydämen alueelle.

       Liittyy rakkauteen ja tahtoon. Eteenpäin aukeava tsakra liittyy rakkauteen ja taaksepäin aukeava tahtoon. Pitääksemme tämän chakran hyvin toimivana, meidän tulisi elää pitäen rakkaus ja tahto tasapainossa. Tuo energiaa sydämelle, verenkierrolle, kateenkorvalle, kiertäjähermolle ja yläselkään.

 

5. Chakra

       Sijoittuu kurkun etu- ja takapuolelle.

       Liittyy kuulo-, maku- ja hajuaistiin. Tuottaa energiaa kilpirauhaselle, keuhkoputkelle, äänielimille, keuhkoille ja ruoansulatuskanavalle. Se liittyy antamiseen ja saamiseen ja oman totuuden puhumiseen.

 

6. Chakra

       Sijoittuu otsalle ja pään taakse.

       Tuottaa energiaa aivolisäkkeelle, alemmille aivoille, vasemmalle silmälle, korville, nenälle ja hermojärjestelmälle. Se on yhteydessä näköaistiin. Eteenpäin aukeava chakra liittyy käsitteelliseen ymmärrykseen. Taaksepäin aukeava chakra liittyy kykyymme tuoda ideamme askel-askeleelta-prosessiin toteuttaaksemme ne.

 

7. Chakra

       Sijoittuu päälaelle.

       Tuottaa energiaa ylemmille aivoille ja oikealle silmälle. Liittyy suoran tietämisen kokemukseen sekä persoonallisuuden yhtymiseen henkisyyteen.

 

 

 

 

       Ihmisen soluissa tapahtuu sähkökemiallisia reaktioita. Usein tämä toiminta häiriintyy jostakin syystä, ja silloin seurauksena on epätasapaino, joka pyrkii kuitenkin korjautumaan itseohjautuvasti. Mikäli epätasapaino on laajalla alueella ja kestää pitkään, ei luonnollinen suojamekanismi pysty toimimaan riittävän tehokkaasti ja seurauksena on sairastuminen.

       Hyvin usein tämän epätasapainon saavat aikaan mentaaliset syyt, mielen negatiiviset ja väärät ajatusmallit.

 

       Tällöin tarvitaan tasapainottavaa energiaa, jota kanavana toimiva ihminen välittää. Tämä energia harmonisoi kehon toimintaa syvältä solutasolta saakka.

       Tavoitteena on fyysisen ja psyykkisen kokonaisuuden harmonia ja tasapaino.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähteet:

Lion, Gabrielien luokkaan kuuluva enkeli
Caroline Myss: Anatomy of the Spirit
Rosalyn L. Bruyere: Wheels of Light
Cyndi Dale: The Subtle Body
Deanna M. Minich: The Complete Handbook of Quantum Healing
Barbara Brennan: Hands of Light
Barbara Brennan: Light emerging
Wolfgang Distel-Wolfgang Wellman: Dai Komio, Reikin sydän